elektromos gyerekjármű elállás joga

Kérdések és válaszok az elektromos kisautókról


Mi az az elektromos gyermek jármű?

Egy olyan nagyméretű és az igazi autók, motorok és quadok mintájára készült gyermek játék, amibe gyermeke beleülhet és vezetheti, átélve az igazi vezetés élményét. Önállóan vagy szülői segítséggel távirányítóról.

Mit jelent, hogy egy járműhöz  távirányító is van?

A távirányítóval nagy testvér vagy szülői segítséggel a legkisebbek is autókázhatnak anélkül, hogy elérnék a kormányt vagy a pedált. A szülőknek biztonságot ad, hogy teljesen vagy részben is átvehetik a jármű felett az irányítást. A távirányítóról minden sebesség fokozatban és irányban is lehet az autót mozgatni. Távirányítóval minden kisautó és homokfutó rendelkezik.

Mit jelent a 2.4 GHZ távirányító?

A legújabb típusok a legmodernebb 2.4 GHZ frekvencián működő távirányítóról vezérelhetőek. Ezekben az autókban és quadokban illetve traktorokban megtalálható a finom indítás, ami lehetővé teszi, hogy egészen kicsik is komfortosan érezzék magukat vezetés közben. És vészfékgomb azoknak, akik meg akarják állítani a járművet balesetveszély esetén. Az ilyen járműveket egészen messziről is távirányíthatjuk.

Mit jelent a teljes szülői felügyelet?

A 2.4 GHZ távirányítóval működő járműveket a távirányító vészfék gombjával megállíthatjuk és bármikor közbe avatkozhatunk a gyermekünk vezetésébe minden irányban és sebesség fokozatban.

Csak távirányítóval működik a jármű?

Természetesen nem. Ez egy extra felszereltsége a járműveknek. A kisautók a gyerekek által teljesen önállóan vezethetőek előre- és hátramenetben és több sebesség fokozatban.

Hány éves gyerek tudja használni?

A távirányítóval ellátott gyermek járműveket (az összes kisautó, homokfutó és egyes quadok) már egészen pici kortól már biztosan járni tudó gyermekeknek is ajánljuk. Egészen addig a korig tudják használni, míg ki nem növik. Az egyszemélyes járműveket 30kg-ig, a kétszemélyeseket 40 illetve 50 kg-ig lehet terhelni.
Nagyobbaknak a 12 vagy 24 Voltos, kétkerék-meghajtású vagy összkerekes és erősebb változatokat ajánljuk akár 8 éves korig.

Biztonságos egy kisgyermek számára is?

Az autókban biztonsági öv van. De gyermeke menet közben egyik járműről sem tud leesni vagy kiszállni, hiszen leszálláshoz el kell emelni a lábát a gázpedálról, ilyenkor pedig megáll a jármű.

Mennyi az akkumulátor feltöltési ideje?

Kb. 8-12 óra típustól függően. A termékek mellé hasznos és fontos jó tanácsokkal látjuk el vásárlóinkat, hogy minél tovább élvezhessék és használhassák a járművet.

Mennyi ideig működik egy feltöltéssel egy elektromos gyerek jármű?

Terep viszonyoktól, sebesség fokozattól, a gyermek(ek) súlyától és a használattól függően 1-2 órát működik az elektromos jármű egy feltöltéssel. Fokozottan igénybe vett jármű esetén ez az időszak lerövidülhet vagy éppen hosszabb is lehet optimális körülmények között.

Mekkora egy ilyen elektromos kisautó illetve jármű?

A különböző típusoknak eltérő a mérete. A kisebb méretű autókat a kisebbeknek (2-5 éves kor), a nagyobb méretű és teljesítményű autóinkat az egészen nagyoknak is ajánljuk (6-8 éves kor). A termék leírásban pontosan megtalálja az egyedi méreteket.

Hol használható az elektromos gyerek kisautó vagy jármű?

A 6V-os egy akkumulátoros járműveket csak sík, egyenes területre, a 12 Voltos és 24 Voltos erősebb, strapabíróbb, kétkerék-meghajtású illetve összkerekes és több sebesség fokozattal ellátott változatokat fűben, enyhe emelkedőn és terepen is ajánljuk.

Hogyan és mivel működik az elektromos gyerek jármű?

Akkumulátorral működnek, melyet rendszeresen tölteni kell. Az akkumulátor töltéséről, használatáról és tárolásáról fontos és részletes információkat adunk vásárláskor.
A hálózati töltő és az akkumulátor is tartozéka a járműveknek.

Kiknek ajánljuk az elektromos kisautókat illetve motorokat, quadokat, tarktort és homokfutót?

Minden olyan gyereknek, aki szeretne autókázni, vagy motorozni. Olyanoknak, akik kitúrják szüleiket az autó üléséből vagy rohannak, ha meghallják egy motor vagy egy quad hangját. Traktorjainkat a földtúróknak, homokfutóinkat pedig azoknak ajánljuk, akik erős, nagy és tágas autót keresnek.

Hogyan érkezik meg hozzám?

Originált, gyári, kartondobozos csomagolásában szállítjuk Önhöz az elektromos járművet. De kérheti összeszerelve is. Ilyenkor Önhöz készre szerelve és rögtön használható állapotban kerül kiszállításra. (Kivéve néhány kétszemélyes típust, melynek körülményes és kockázatos lenne a szállítása a súlya és mérete miatt.)

Milyen tartozékai vannak az elektromos gyerek kisautónak vagy motornak?

A dobozban megtalálja a képes összeszerelési útmutatót, használati és kezelési tanácsokat, gyakorlati felhasználási információkat, garancia levelet. A legtöbb típushoz takaróponyva is jár. Az akkumulátor és a töltő is természetesen a játék tartozéka. Az autókhoz, homokfutókhoz és egyes quadokhoz 2.4 HGZ távirányító is párosul.

Hogyan tudom összeszerelni?

A legtöbb termék esetén videós összeszerelési segítség is van. De a termékek összeállítása igen egyszerű. Összeszerelés után a terméket rögtön el lehet kezdeni használni, mert feltöltött akkumulátorral érkezik.

Mit tegyek, ha összeszerelés után nem indul el?

A szerelési útmutatóban talál ide vonatkozó ajánlást. De 3 dolgot mindenképpen ellenőrizzen le. Az első, az akkumulátor és a jármű összecsatlakoztatása, melyet Önnek kell elvégezni egy könnyű mozdulattal. A második, hogy csatlakoztatásnál nem maradt-e az akkumulátor saruján egy védőkupak. A harmadik, hogy nincs-e bedugva a járműbe a töltő (töltés közben a járművön semmi sem működik).

Mit tegyek, ha meghibásodik?

A 12 hónapon belül vásárolt termékekre garanciát vállalunk, azokat ingyenesen javítjuk. Az egy évnél idősebb járművekhez pedig alkatrészt biztosítunk. Bármi elveszik vagy meghibásodik pótoljuk Önnek.

Mit tegyek, ha nem kaptam választ a kérdésemre?

Hívja Ügyfélszolgálatunkat hétfőtől péntekig 9-től 16 óráig. Vagy írjon nekünk This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címünkre. Várjuk megkeresését.

Kültéri játékok, amelyek legyőzik az Internetet

szabadtéri játékok gyerekeknek

A hosszú, hideg hónapok alatt az ablakon át láttuk a didergő, siető embereket, a fagyos ágakat, a rajtuk gubbasztó, éhes madarakat. Sokszor fáztunk mi is és vágyakozva gondoltunk a tavaszra, a nyárra, amikor simogatja bőrünket a napsugár, a víz hulláma, énekelnek a madarak, a szabadban feltöltődhetünk energiával – a természet feltölti lelkünket boldogsággal. Ha végre itt a tavasz, újra  elővehetjük a a pincénkben, padlásunkon alvó szabadtéri játékokat a gyerekeknek.

 

Nézzük meg sorban a kültéri játékokat!

 

Miközben átnézzük, hogy kell-e javítani őket, elgondolkodunk, hol helyezzük el a kertben:

- jó lesz ott ahol tavaly volt? 

 

Aztán  gondolatunk elkalandozik a gyermekünk körül:

- Mennyit nőtt, már kész nagyfiú/nagylány!

- Ugyan mire vágyik, mivel szerezhetnénk örömet neki?

- Jó még a tavalyi kicsi mászóka, vagy építsünk egy új kültéri játszóteret a tesóknak, barátoknak?

 

Ha már iskolás, más gondolatok jönnek, lassan itt a nyári szünet.

  

Mit találjak ki neki a majd három hónapra?

-  Nehogy netezzen egész nap a lakásban! Tennem kell valamit! Játékok a szabadban!

 

 

Kérdés fogalmazódik meg bennünk:

 

- Hogyan vegyem rá, hogy a szabadtéri játékok legyőzzék a világhálót?!


A cikk folytatását itt olvashatjuk: jatekflotta.hu

5 ok, miért vegyen elektromos kisautót a gyermekeknek, unokáknak...

a legjobb elektromos kisautók

Mi is teszi boldoggá a szülőket, nagyszülőket igazán? Több minden, de a legnagyobb boldogság számunkra, ha gyermekeinket, unokáinkat mosolyogni látjuk! Amikor megcsillan a szemükben az a határtalan boldogság, ami semmihez sem fogható, amikor a csillogásban meglátjuk, hogy megvalósult egy álmuk…..és ha vagyunk olyan szerencsések, hogy mi valósíthatjuk meg…..?

Elektromos kisautó gyerekeknek - megvalósul egy álom

Gyermekkorunkban mindig arról álmodtunk, hogy legyünk egy kicsit felnőttek, hogy felvegyük apu/anyu ruháit, táskáját, telefonját. Megbeszéljük a fontos találkozókat: mikor jössz nagyi, mi lesz az ebéd, ehetünk e fagyit, vattacukrot, hogy lazán belehuppanjunk egy csodaszép méregdrága Cabrióba, és a szomszéd kislány csak minket nézzen a szőke buksijával milyen menő vagyok és versenyezhessünk a haverokkal kinek megy gyorsabban a csillogó autója…  és ehhez hasonló álmok foglalkoztattak.

 

 

Most íme a megvalósítható álom lehetősége és az  5 ok, hogy  kicsit gyermekeink, unokáink angyalai lehessünk:

 

1. Hatalmas meglepetés - szó szerint!

Már maga a becsomagolt elektromos kisautó sem kis meglepetést sejtet! Hatalmas ajándék nagy-nagy masnival és titokkal! A gondolat a kis ünnepelt fejében: „mi lehet benne?!”

Megpillantva is egy fantasztikus érzés, főleg, ha mindez a saját buliban, a barátok  társaságában éri az ember gyermekét.

 

2. Egyedülálló ajándék...

...hiszen biztos, hogy nem minden barátnak van egy ilyen álomautója, de ha igen, az még jobb, mert benne lehet egy fantasztikus autóversenyben a parkban, a KRESZ-játszótereken! Melyik jobb, a Cabrió, vagy a terepjáró? Már kis korban megízlelheti a gyermek a vezetés élményét, meglegyintheti őt is a szabadság, a boldogság szellője!

 

3. Szuper-hasznos!

Egy gyermek számos új készséget sajátíthat el, ha megtanulja, hogyan kell „autót vezetni”.

A tanulási folyamat során fejlődik a koordinációs képesség, a térbeli tájékozódási képesség, a gyors döntéshozatali képesség, javul az ítélőképesség, stb.

A koordinációs képességek közül a motorikus tanulás, az egyidejűleg kéz- és láb koordináció, a kéz-szem koordináció, a 4 irány pontos használata terén figyelhető meg a legnagyobb változás.

Az elektromos kisautó önálló vezetése tehát az alábbi területekre van jótékony hatással:

egyensúly- és mozgáskoordinációs zavarok

- téves iránymegjelölések

- téri viszonylatok érzékelésének problémái.

Játékosan épül be a tudatába, hogy a közlekedés folyamatában a másokra való odafigyelés (gyalogosok, autóstársak) mennyire elengedhetetlen. A sebességváltás, a kormány, az élethű belső elrendezés, a műszerfal jelzései olyan figyelemösszpontosításra vezeti rá játékosan a gyermeket, amit későbbiekben kamatoztatni tud az iskolai időszakban.

 

4. Megtanulja értékeinek óvását... 

...azzal, hogy védi autóját, használat után beáll a garázsba, amikor koszos akkor lemossa. Ő gondoskodik arról, hogy „szervizbe” vigye apához, anyához, ha lemerül az aksija…és sorolhatnánk. Tehát felelősséget vállal egy igen értékes dologért, ami az övé, csakis az övé.

 

5.  Minőség! 

A minőségi elektromos kisautó, olyan eredeti licenc felségjelzésű ami első... és második látásra is könnyen összetéveszthető normál méretű nagy testvérével.  Eredeti Licenc-es a: BMWAudiMercedesFord, Hummer, Mini, MaseratiJaguarVolkswagenVolvo.

Több generációs autó illetve el is adható ha kinövik a gyerekek – ez esetben is jó áron -, hiszen strapabíró, jó minőségű anyagból készült és megfelelő karbantartás, megóvás mellett, újszerű  állapotban adható tovább!

 

Csak 5 okot ígértem miért vásároljunk gyermekünknek, unokáinknak elektromos kisautót, mert ez is elég ahhoz, hogy megkeresse online boltunkat http://elektromoskisauto.com/, vagy hívja telefonszámunkat 06 70 411 6699, illetve válogasson akciós termékeink között:http://elektromoskisauto.com/akciok

 

 

Legyünk gyermekeink, unokáink angyalai, ha már megtehetjük!

 

Letesztelték a BMW elektromos kisautónkat a RTL Klub Kölyök Kalauz műsorában

Az  RTL Klub Kölyök Kalauz c. Családi Magazin  műsorvezetőjének, Kőszegi Orsolyának a kislánya is imádja, nézzük csak:

https://www.youtube.com/watch?v=xGPPRxrthuA


Forrás: 
jatekflotta.hu


Elektromos kisautó távirányítóval már 1 éves kortól!

biztonságos - távirányítós elektromos kisautó

Nehéz nem észrevenni, hogy mennyire boldogok a kicsik, miközben a kertben vagy környéken kocsikáznak!   Büszkén és boldogan ül a kocsiban már az egy éves gyermek is, mint aki  önállóan tud vezetni, pedig az elektromos kisautót igazából a szülő kormányozza távirányítóval. 

A szomszédok biztosan megcsodálják, és meg is dicsérik a kis autótulajdonost:

- Hát te már ilyen nagy vagy, hogy saját autót vezetsz?

Ha a kis totyogós nem is érti a kérdést, de a hangsúlyból érzi, hogy csodálatra méltó jelenség a kis elektromos járgányával.

A szülőket pedig megkérdezik: 

- Hogy-hogy tud vezetni ez a pici gyerek?

Az apuka vagy anyuka rejtélyesen mosolyogva felemeli a távirányítót, leleplezve így a mutatványt.  

Később persze már nem lesz szükség arra, hogy az elektromos kisautót  távirányítóval vezéreljék, de 1 éves korban még fő a biztonság!

 

 

Elektromos kisautó távirányítóval 1 éves kortól?

A legtöbb elektromos kisautó nagyobbacska gyerekek számára az ideális, ezért nem is olyan egyszerű eldönteni, hogy melyik autó a legideálisabb az egy év körüli picik számára. Egy éves korban még nem tudják önállóan kormányozni a kicsit, bár szeretnek ülni és játszani a kormánnyal és a gombokkal.

legtöbb autónk 3 éves és idősebb korosztály számára ajánlott, de több szülő is beszámolt arról, hogy a fiatalabb gyerekek is  mennyire  élvezik birtokba venni a nagyobb testvér járgányát, ezért érdemes használni a mérlegelést. A távirányítóval rendelkező autók segíthetnek az  egy éves korosztálynak, hogy az elektromos autót kiélvezzék egészen addig, míg annyira érettek nem lesznek, hogy önállóan vezethessék azt. 

 

Az elektromos kisautó távirányítóval, jelenleg, a legbiztonságosabb „száguldási” lehetőség a pici gyermekektől a nagyokig. Ennek egyik titka, az új típusú távirányítóban rejlik, aminek köszönhetően egy gombnyomással  BEAVATKOZHAT  a szülő a játékba! Így TELJES SZÜLŐI FELÜGYELET alatt biztonságban, önfeledten játszhatnak kicsik és nagyok.

A  gyermek élvezi a szabadság örömét,
de a távirányítónak köszönhetően
biztonsága szülő kezében van!

 

Az önálló vezetéssel érdemes várni, amíg a gyermek körülbelül 2 éves nem lesz, és amikor képes lesz arra, hogy irányítsa a saját autóját. 

Ha úgy találja, hogy gyermeke nem eléggé fejlett ahhoz, hogy az irányítással meg tudja birkózni, az  távirányítós autó még évekig nagy örömet bitosít a növekedő csemeték számára is! 

Fő a biztonság!

Tehát, ha egy évnél fiatalabb gyerekek számára keres autót, akkor nézze meg a kínálatunkat és fedezze fel a tökéletes járművet:

Ez az új típusú, a 2.4 GHz –es távirányítóval rendelkező elektromos kisautó:

 •  más frekvencián működik, így több funkcióra is képes (a legújabb típusokhoz már csak ilyen távirányítót adnak, a régit lassan megszüntetik).
 • hatótávolsága 30-40 méter !! ami jóval meghaladja elődjét
 • nincs interferencia ami azt jelenti, hogy egyszerre több ilyen autó is működhet. (Tekintettel így, a testvérek, barátok közös kikapcsolódására.) és más elektronikai eszköz működése sem befolyásolja.
 • rendelkezik „ soft start” funkcióval – ún. finom indítással ami különösen a picik biztonságának kedvező. A végleges sebességet így előremenetben 3 fokozaton  keresztül növelheti a szülő (nagyobbaknál a gyermek) , tehát fokozatos gyorsítással éri el a végsebességet, ami 4-6 km/óra.
 • A távirányító mind a négy irányban, minden sebességfokozatban működtethető.  A távirányító és a pedál funkciók külön-külön is használhatóak.
 • Vészfék funkcióval is ellátták a távirányítót – vészfék gomb néven –, amit bármikor használhat a szülő. Ennek a gombnak a benyomását követően a gyermek addig nem tud mit tenni, amíg újra nem aktiváljuk a gombot.
 • A desinghoz tartozik, hogy eredeti licenc alapján készülnek, igényesek, tartósak – ezért is lehet többgenerációs autó.
 • Tartozékai között szinte minden megtalálható, ami eredeti „nagy”testvérénél: 3 pontos sport biztonsági öv; kürt több dallammal, állítható hangerősséggel; működő lámpák; FM Rádió; USB csatlakozó; MP3 és  Bluetooth lejátszó; gomb vagy indítókulcs; nyitható ajtók; nagy puha kerekek, lengéscsillapítók, típustól függően, vannak egyéb kiegészítők is, hiszen az eredeti autóknál is más-más extrákat találunk!

 

Ha Ön is megcsodáltad már más gyermekét kocsikázás közben, és érdekli, hogy honnan lehet elektromos kisautót venni távirányítóval,  akkor a megfelelő helyre jött, hiszen ezek az autók ugyanúgy működjenek, mint a mágia. Nézzen szét a linkre kattintva a távirányítós kisautók között! 

Mindenképp érdemes felkeresni üzletünket, hiszen bármennyit olvashatunk róla, korántsem adja vissza azt az élményt, ami akkor ér minket, ha megpillantjuk gyermekeink valóra váltható álmát: az elektromos kisautót távirányítóval. http://elektromoskisauto.com/

Jön a nyár, a lurkó imádják a napfényt, a szabadságot, mi pedig hűsölhetünk kedvenc koktélunkkal és

az elektromos kisautó távirányítójával a kezünkben egy kellemes hűs árnyékban!

Forrás: jatekflotta.hu

Mozgáskoordináció fejlesztése elektromos kisautóval

mozgáskoordináció fejlesztése elektromos kisautóval

A mozgáskoordináció fejlesztése a gyermekek számára nagy élmény lehet, ha megtaláljuk hozzá a megfelelő játékot és feladatot. Természetesen nemcsak az elektromos kisautó segíthet a zavarok leküzdésében, de a vezetéssel számtalan készség sajátítható el.  Ebből a cikkből megismerheti a mozgáskoordináció fogalmát, fő jellemzőit, a koordinációs zavar tüneteit és okait valamint számtalan ötletet és feladatot találhat, ami segíthet gyermeke mozgásfejlődésében.

Mozgáskoordináció - mit jelent?

Az ember mozgásáért, összetett mozgásformáinak koordinációjáért az úgynevezett motoros képességek felelősek, ezek ugyanis gyakorlatilag a különböző mozgások végrehajtásának alapvető feltételei. Ezeknek a motoros képességeknek egy része öröklött, míg másokat a fejlődés során sajátítunk el, természetesen a veleszületett adottságokra építve, azokat fejlesztve.

A motoros képességek egy komplett rendszerben jelennek meg, amit cselekvésnek nevezünk. Ennek egyik része a mozgáskoordináció.

A koordinációs képességek alatt a teljesítmény olyan feltételrendszerét értjük, melynek segítségével megvalósul a mozgástevékenység idegrendszeri szabályozása.

Ha valaki szeretne tudományosan elmerülni a témában, az olvassa el Polgár Tibor (szerkesztő)–Szatmári Zoltán A MOTOROS KÉPESSÉGEK  című 247 oldalas írását.

A mozgáskoordináció egyszerűen fogalmazva összehangolt, összerendezett mozgást jelent.

A testrészek, végtagok mozdulatai úgy kombinálódnak, hogy eredményesen tudják végrehajtani a tervezett tevékenységeket. Minél gördülékenyebben, sikeresebben éri el a kívánt célt, annál hatékonyabb az illető mozgáskoordinációja.

Természetesen nem lesz mindenkiből prímabalerina, de az egyes izmok és izomcsoportok összjátékának szabályozása fejleszthető, javítható mozgáskoordinációs zavar esetén is.

A mozgáskoordinációs zavar okai és tünetei

Bámulatos a kisbabák mozgásfejlődése, ahogy hónapról-hónapra újabb és újabb dolgokra képesek. Rengeteget kell tanulniuk amig a szabálytalan, hadonászó mozgásból eljutnak odáig, hogy stabilan meg tudják tartani a fejecskéjüket.

A terhesség, szülés során fellépő fizikai vagy lelki sérülés, trauma befolyással van a mozgásfejlődésre, eredménye lehet egy megkésett mozgásfejlődés.

A megfelelő koordináció miatt a kúszást és a mászást kellő ideig szükséges gyakorolni. A kisbabakori mozgásfejlődés elmaradásából különböző gondok adódhatnak, figyelem- és tanulási zavarok, valamint mozgászavarok is.

A mozgásnak igen kiemelt szerepe van abban, hogy egy gyermek fejlődhessen, képességei megfelelően kibontakozhassanak.

Óvodáskorban két gyakori mozgásfejlődési zavar figyelhető meg. Egyik a túlmozgékonyság (hipermobilitás), a másik pedig a mozgásgátoltság.

A hipermobilitás megnyilvánulási formái:

  • gyors, kapkodó, céltalan mozgás
  • nagymotoros tevékenységek során ügyetlen, esetlennek hat és nem képes saját cselekvését megfelelően koordinálni.
  • fejletlen kézügyesség, finommotorika
  • beszédfejletlenség

A hipermobilitás okai elsősorban  szociális ártalmakra vezethetők vissza, így pl.:  elhanyagoltságra, szorongásra, mellőzöttségre.

A mozgásgátoltság:

A hipermobilitás ellenkezője. A  gyermek (valószínűleg szintén szociális ártalmak nyomán)  nem elég motivált környezetének mozgásos, cselekvéshez  kapcsolható megismerésére. A negatív társas, emberi  kapcsolatai visszavetik, gátolják ebben a megismerési  folyamatban (nem mer nyitni környezete felé), így  mozgásfejlődése lelassul, megáll.

A hirtelen gyors növekedés szintén okozhat mozgászavart, de csak átmenetileg.

A kisagyi károsodások, sérülések súlyos mozgáskoordinációs zavart, egyensúly vesztést és motoros tanulási készség csökkenést okoznak. Ugyanakkor az agytörzsi elváltozás egyik tünete is lehet a mozgáskoordinációs probléma.

A mozgáskoordináció fejlesztése gyerekeknek

A koordináció fejlesztését és a  mozgásproblémák kezelését nem lehet elég korán elkezdeni: a cél, hogy a gyermek lépést tartson kortársaival, lemaradása a lehető legkevésbé legyen feltűnő.

A megfelelő mozgáskoordináció ún. alapozó mozgásterápiával érhető el. A koordináció során a mozdulatokat úgy rendezik össze, hogy a gyermek részéről megfelelő válaszként szolgáljanak a különböző ingerekre.

Az óvodás gyermek mozgásformái folyamatosan gazdagodnak, egyre változatosabbak lesznek a sokféle tevékenységnek, ill. ajátéknak köszönhetően.

Minél több és minél hosszabb ideig tartó mozgásingert kap a gyermek, annál jobban javul a teljesítménye, valamint a mozgás végrehajtásának minősége és pontossága. A rendszeres mozgásgyakorlás eredményeként új variációk és kombinációk születnek.

Mozgáskoordináció fejlesztő játékok

 „A játék […] nem puszta szórakozás, időtöltés, hanem fontos ismeretek szerzésének és kifejezésének módja, valamint a kínzó belső feszültségek csillapításának, az öngyógyításnak is eszköze.” – írja Ranschburg Jenő.

Amennyiben játékos formában alkalmazzuk a mozgáskoordináció fejlesztő gyakorlatokat, azok nem jelentenek terhet a kicsiknek, sőt szívesen vesznek részt azokban.

Kézügyességet, finommotorikát fejlesztő játékok

A kéz finommozgásának koordinációja teszi lehetővé az írás elsajátítását, és használatát. A szép íráshoz a finommotorikus mozgás fejlesztése szükséges.

Az alábbi játékok segítenek:

  • legós építés
  • gyurmázás
  • rajzolás
  • gyöngyfűzés
  • ujjfestés
  • gombolás, cipzár felhúzás

4-5 éves korban kudarcként élhetik meg, hogy nem mennek a finommozgást igénylő feladatok, ilyenkor már oda kell figyelni, ha a gyermek nem szeret rajzolni, vágni-ragasztani. Ne erőltessük a ceruzával rajzolást.

Érdemes ilyenkor a nagymozgások és egyensúly fejlesztésével kezdeni: először kezdjük ujjfestéssel hatalmas papíron, később könnyen megfogható nagyobb, vastag krétával, vagy krétakaviccsal folytassuk, csak ha már megjött a kedve a rajzoláshoz, akkor rajzoljunk ceruzával. Adjunk tehát minél változatosabb lehetőséget a kicsiknek a játékra, ill. különböző változatos tevékenységekre.

Nagymozgást fejlesztő játékok

Az óvodás gyerekek intenzív  mozgásfejlődésen mennek keresztül: 5-6 éves korra képessé válik mind az egyenletes  tempójú, mind a gyorsuló futásra. Ebben a korban egyre kitartóbbá, összerendezettebbé válik mozgásuk, ügyességük is egyre nő.  Könnyen megtanulnak úszni, biciklizni. Fontos azonban tudni, hogy az óvodások veszélyérzete még jóval kisebb, mint bizonyítási-, és mozgásvágyuk.

Fejleszteni lehet a nagymozgást:

 • mondókákkal, mozgásos játékokkal
 • kúszással, mászással (váltott kéz és lábmunka)
 • szőnyegen gurulással különböző testhelyzetekben, labdával, vagy anélkül.
 • járással ütemre, ritmusra, ez jól fejleszti a hallást és a ritmusérzéket is.
 • labdagyakorlatokkal

A nagymozgások játékos fejlesztése során más egyéb területek is fejlődnek párhuzamosan, például a ritmusérzék, ami minden mozgásnál nagyon fontos, fejlődik a gyerek hallása is.

Készségfejlesztés gyermekjárművekkel - az elektromos kisautó jótékony hatásai

Egy gyermek számos új készséget sajátíthat el, ha megtanulja, hogyan kell „autót vezetni”.

A tanulási folyamat során fejlődik a koordinációs képesség, a térbeli tájékozódási képesség, a gyors döntéshozatali képesség, javul az ítélőképesség, stb.

A koordinációs képességek közül a motorikus tanulás, az egyidejűleg kéz- és láb koordináció, a kéz-szem koordináció, a 4 irány pontos használata terén figyelhető meg a legnagyobb változás.

Némi időt vesz igénybe az elektromos kisautó sikeres manőverezésének megtanulása, ami önmagában is jó lecke kehet a türelmetlen kisgyermek számára, aki most rögtön mindent egyszerre akar megtanulni.

Az elektromos kisautó önálló vezetése tehát az alábbi területekre van jótékony hatással:

 • egyensúly- és mozgáskoordinációs zavarok
 • téves iránymegjelölések
 • téri viszonylatok érzékelésének problémái.


Mozgáskoordinációs gyakorlatok elektromos kisautóval

Az előre-hátramenet fejleszti a térérzéküket, a sebességváltó használata pedig ügyességüket teszi próbára.

  • Jelöljük meg a mozgás irányát (jobb, bal, előre, hátra)
  • A gyerek teljesen járja be a teret!
  • Használjuk a megfelelő kifejezéseket, és tőle is követeljük meg (mögött, előtt, között, mellett, jobbra/balra)

A biztonsági öv használata már kis korban megtanítja használatának fontosságát.


Elektromos gyermekjárművek a gyógyulásért!

A mozgáskoordináció fejlesztése és a fent felsorolt előnyök mellett külön megemlíteném az elektromos kisautó rehabilitációban betöltött szerepét.

Beteg gyerekeket is különleges módon lehet felvidítani és a gyógyulás folyamatát segíteni ezekkel a kis járgányokkal.

Külföldön például elterjedt szokás hogy a gyermekkórházak az igazira megszólalásig hasonlító játékautókat kapnak cégektől, autógyártóktól, egyesületektől, magánszemélyektől, stb. segítve a kisbetegeket, hogy ne féljenek a rájuk váró vizsgálatoktól, műtéttől.

Az utóbbi időben több magyar kórház gyermekosztálya is kapott elektromos kisautókat a gyerekek gyors gyógyulása érdekében: autóval mennek a műtőig, vagy használhatják a folyosón, elterelve így a gondolatukat a szükséges beavatkozások okozta kellemetlenségektől.

Hol lehet megvenni az ideális gyermekjárművet?

Nézzen szét webáruházunkban a linkre kattintva: elektromos autók

Az eredeti liszensszel rendelkező elektromos kisautó modelljeink a megtévesztésig ugyanolyanok, mint az eredeti, felnőtt méretű társaik (AUDI, BMW, VOLVO, FOR, JAGUAR, MASERATI, VOLKSWAGEN modellek).

Ha szeretné kipróbálni, keresse partnerünket a linkre kattintva: E-Cars

„Ajándékozza meg gyermekét Ön is a vezetés elsajátításának élményével, a vezetés során adódó helyzetek megfelelő kezelésével biztonságos körülmények között! Adja meg neki a lehetőséget, hogy amikor majd a valódi autóvezetés ideje eljön, magabiztosabban indulhasson neki a tanulásnak!”

Elektromos kisautók Elektromos traktorok - Elektromos motorok

Forrás: jatekflotta.hu

Vélemények

K. Tamás
Egy elektromos kisautóhoz rendeltem egy 27Mhz-es távírányitót. A szállítás nagyon gyors volt. A termék tökéletesen működik az autóval. Köszönöm.

H. Tamás
Koszonom a gyors es pontos kiszolgalast. Csak ajanlani tudom a www. 101auto.hu oldalt. Az auto pont olyan amilyet szerettem volna.

O. Mariann
A nagy Mercim majdnem ilyen tokeletes mint ez a gyerek verzio. Orultem volna ha gyerekkent ilyen kisautom lett volna. A lenyeg, hogy a kisunokam imadja az autojat.