elektromos gyerekjármű elállás joga

Elállás Joga


Internetes vásárlás esetén a fogyasztót megilleti a 14 naptári napos indokolás nélküli elállási jog.
Megrendelése során Ön élhet a 17/1999. Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával. Ez azt jelenti, hogy ha nem tetszik a termék, kicsi vagy nagy lett, rossz a színe vagy csak meggondolta magát indoklás nélkül elállhat a vásárlástól, visszakérheti a termék árát. Az ön feladata ilyen esetben, hogy a termék újraértékesítésre alkalmas állapotban kerüljön vissza hozzánk.
Elállási jog gyakorlásának menete
Amennyiben a termék átvételét követően kíván elállni a vásárlástól, azt a Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú Kormányrendelet értelmében, indoklás nélkül megteheti az áru átvételét követő 14 napon belül. Illetve élhet az elállás jogával a megrendelés és a megrendelés teljesítése közti időszakban is.


Amennyiben elállási jogával kíván élni, azt írásban, levélben vagy e-mailben teheti meg, hivatkozva a termékre és a megrendelés időpontjára, esetleges azonosítójára. Elállási jogát a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül teheti meg.
Postai levél útján történő elállásnál a levél postára adásának dátumát, e-mail-ben történő elállásnál az e-mail érkezésének időpontját vesszük figyelme a 14 nap beszámításakor. A levelet ajánlott levélként adja fel, hogy egyértelműen bizonyítható legyen a feladás dátuma.
A visszaküldés menetéről, módjáról, helyéről részletesen emailben tájékoztatjuk az elállás jogának bejelentése után.
A visszaküldéssel felmerülő postai és egyéb költségek a vásárlót terhelik. A terméket ne utánvéttel küldje vissza! Az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módunkban átvenni, annak visszajuttatásának költsége is vevőt terheli!
Az elállás jogán visszaküldött terméket igyekezzen sértetlen állapotban, a mellékelt tartozékok és az eredeti csomagolás hiánytalan megléte mellett visszaküldeni. A terméket a vásárló köteles továbbértékesítés céljára alkalmas állapotban visszajuttatni. Sérült, hiányosan, csomagolás vagy tartozékok nélkül visszaküldött vagy már használt terméket nem áll módunkban visszavenni értékcsökkenés megállapítása nélkül! A nem rendeltetésszerű használatból eredő károkat a vásárló köteles megtéríteni!  De a vásárló nem felel az áru jellegének, tulajdonságának és működésének megállapításához szükséges kezelésből adódó értékcsökkenésért. De a további értékcsökkenésért, mely például a termék jellegéből adódóan a használatból ered (pl járműveknél a kerekek kopása) felelősséggel tartozik. Az eladó kártérítést követelhet a termék esetleges meghibásodása, károsodása és értékcsökkenése miatt.

A vitás esetek elkerülése érdekében, a visszaküldött árukat tartalmazó csomag felbontásáról videó felvétel készül!
A csomag átvételét követő 14 napon belül közölt elállás esetén az áru visszaszolgáltatását követő 14 napon belül a termék vételára visszafizetésre, ill. visszautalásra kerül.
A visszaküldés során felmerülő költségek (pl. szállítási költség) a vevőt terhelik.
Felvilágosítás, speciális kérés és esetleges probléma esetén kérjük, keresse meg Vevőszolgálatunkat a 06 309 50 10 60 telefonszámon vagy az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címén.
Elállási jog gyakorlásának menetéről az ÁFSZ Adatkezelés menüpontban tájékozódhat.

Vélemények

K. Tamás
Egy elektromos kisautóhoz rendeltem egy 27Mhz-es távírányitót. A szállítás nagyon gyors volt. A termék tökéletesen működik az autóval. Köszönöm.

H. Tamás
Koszonom a gyors es pontos kiszolgalast. Csak ajanlani tudom a www. 101auto.hu oldalt. Az auto pont olyan amilyet szerettem volna.

O. Mariann
A nagy Mercim majdnem ilyen tokeletes mint ez a gyerek verzio. Orultem volna ha gyerekkent ilyen kisautom lett volna. A lenyeg, hogy a kisunokam imadja az autojat.