elektromos gyerekjármű elállás joga

Elállás Joga


Internetes vásárlás esetén a fogyasztót megilleti a 14 naptári napos indokolás nélküli elállási jog.
Megrendelése során Ön élhet a 17/1999. Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával. Ez azt jelenti, hogy ha nem tetszik a termék, kicsi vagy nagy lett, rossz a színe vagy csak meggondolta magát indoklás nélkül elállhat a vásárlástól, visszakérheti a termék árát. Az ön feladata ilyen esetben, hogy a termék újraértékesítésre alkalmas állapotban kerüljön vissza hozzánk.
Elállási jog gyakorlásának menete
Amennyiben a termék átvételét követően kíván elállni a vásárlástól, azt a Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú Kormányrendelet értelmében, indoklás nélkül megteheti az áru átvételét követő 14 napon belül. Illetve élhet az elállás jogával a megrendelés és a megrendelés teljesítése közti időszakban is.


Amennyiben elállási jogával kíván élni, azt írásban, levélben vagy e-mailben teheti meg, hivatkozva a termékre és a megrendelés időpontjára, esetleges azonosítójára. Elállási jogát a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül teheti meg.
Postai levél útján történő elállásnál a levél postára adásának dátumát, e-mail-ben történő elállásnál az e-mail érkezésének időpontját vesszük figyelme a 14 nap beszámításakor. A levelet ajánlott levélként adja fel, hogy egyértelműen bizonyítható legyen a feladás dátuma.
A visszaküldés menetéről, módjáról, helyéről részletesen emailben tájékoztatjuk az elállás jogának bejelentése után.
A visszaküldéssel felmerülő postai és egyéb költségek a vásárlót terhelik. A terméket ne utánvéttel küldje vissza! Az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módunkban átvenni, annak visszajuttatásának költsége is vevőt terheli!
Az elállás jogán visszaküldött terméket igyekezzen sértetlen állapotban, a mellékelt tartozékok és az eredeti csomagolás hiánytalan megléte mellett visszaküldeni. A terméket a vásárló köteles továbbértékesítés céljára alkalmas állapotban visszajuttatni. Sérült, hiányosan, csomagolás vagy tartozékok nélkül visszaküldött vagy már használt terméket nem áll módunkban visszavenni értékcsökkenés megállapítása nélkül! A nem rendeltetésszerű használatból eredő károkat a vásárló köteles megtéríteni!  De a vásárló nem felel az áru jellegének, tulajdonságának és működésének megállapításához szükséges kezelésből adódó értékcsökkenésért. De a további értékcsökkenésért, mely például a termék jellegéből adódóan a használatból ered (pl járműveknél a kerekek kopása) felelősséggel tartozik. Az eladó kártérítést követelhet a termék esetleges meghibásodása, károsodása és értékcsökkenése miatt.

A vitás esetek elkerülése érdekében, a visszaküldött árukat tartalmazó csomag felbontásáról videó felvétel készül!
A csomag átvételét követő 14 napon belül közölt elállás esetén az áru visszaszolgáltatását követő 14 napon belül a termék vételára visszafizetésre, ill. visszautalásra kerül.
A visszaküldés során felmerülő költségek (pl. szállítási költség) a vevőt terhelik.
Felvilágosítás, speciális kérés és esetleges probléma esetén kérjük, keresse meg Vevőszolgálatunkat a 06 309 50 10 60 telefonszámon vagy az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címén.
Elállási jog gyakorlásának menetéről az ÁFSZ Adatkezelés menüpontban tájékozódhat.

Vélemények

Tamás
20 November 2021 6:12
Egy elektromos kisautóhoz rendeltem egy 27Mhz-es távírányitót. A szállítás nagyon gyors volt. A termék tökéletesen működik az autóval. Köszönöm.

Tamás
26 September 2021 3:01
Koszonom a gyors es pontos kiszolgalast. Csak ajanlani tudom a www. 101auto.hu oldalt. Az auto pont olyan amilyet szerettem volna.

Mariann
07 September 2021 9:39
A nagy Mercim majdnem ilyen tokeletes mint ez a gyerek verzio. Orultem volna ha gyerekkent ilyen kisautom lett volna. A lenyeg, hogy a kisunokam imadja az autojat.